Suositteleva johdanto Pekka Sartolan käsillä olevaan kirjaan 
(tiivistelmä)


Pekka Sartola kirjoitti kirjan Googin sodasta, ainoan laatuansa. Siksikin ainoan, että tämän kirjan kansien sisällä on lukijalle, kuin tarjottimella ojennettu paitsi Goog-aiheinen kirja, myös muutamia toisia, itsenäisiä ja tavallaan kuitenkin kiinteästi aihemaailmaan kuuluvia kirjoja. Tiedä sitten, onko kukaan modernin ajan suomalainen kristitty kirjailija tuottanut tällaista kirjastoa yhtenä niteenä lukijalle. Kiitos, Pekka Sartola, epäitsekkäästä teostasi. Me lukijat saimme edullisella hinnalla ainakin kolme teosta yksissä kansissa.

Pekka Sartolan Goog-teksti alkaa vuosituhansien takaisista raamatullisen profetian ennustuksista Googin sodasta, ja kuljettaa ajankohtaisten tapahtumien kautta viimeisten päivien kahteen, toinen toistaan seuraavaan Googin sotaan - olkoonkin, että niitten välissä on noin 1007 vuotta aikaa. Ensimmäinen näistä kahdesta sodasta voi alkaa kirjaimellisesti koska vain, jälkimmäinen vasta runsas tuhat vuotta ensimmäisen päättymisen jälkeen.

Sukupolvemme on saanut kokea muutamia kertoja Googin sodan syttymisen läheisyyden. Tilanne oli erittäin tulenarka jo tämän tekstin alkupuolella mainittuna vuonna 1982. Se on ollut sitä muutamaan otteeseen jälkeenpäin. Katastrofi on toistaiseksi vältetty. Kuitenkin joka kerta kun Googin punaisen pedon liikkeet on huomioitu fyysisellä kartalla, Goog on aina siirtynyt jonkun matkan lähemmäksi lopullista päämääräänsä Israelia - ja maailma osaltansa on aina siirtynyt aimo harppauksen lähemmäksi lopullista räjähdystä. Tätä kirjoittaessani Googin sodan varjo riippuu raskaana ja uhkaavana ei vähiten Lähi-idän yllä - ja Suomen.

Profeetta Hesekiel ennusti 2 600 vuotta sitten Israelin joutuvan "pohjan periltä", "perimmäisestä pohjolasta" tulevan monien kansojen sotilaallisen joukon invaasion kohteeksi (38:6, 15).

Goog lähtee sotimaan kohteenaan Israel. Hesekielin 38. luvun jakeissa 1-6 mainitaan Googin johtaman sotilasliiton jäsenet. Niitä on kaikkiaan kahdeksan; niitä käsitellään tässä kirjassa mielenkiintoisesti. Meille osoitetaan, miten tarkasti Jumalan profetia on ennakoinut millainen viuhka kansakuntia jännittäytyy Venäjän johtamaksi liitoksi ja aloittaa sodan, jonka päämääränä on tuhota Israel ja ottaa sen luonnonrikkaudet (öljy ja maakaasu!) hallintaansa.

Kirjoitan tätä tekstiä viikolla 33 vuonna 2016. Uskollisena tavoilleni olen kuluneena viikkona jälleen kartuttanut noin satatuhatta uutis- ja muuta tekstiä käsittävää hyvin kortistoitua arkistoani muutamilla kirjaimellisilla uutispommeilla. Niitten yhteinen nimittäjä on niitten osoittamien tapahtumien liittyminen ennustettuun viimeisten päivien Googin sodan asetelmaan Raamatun maissa.

Profeetta Hesekielin ennustuksessa Googin siirtymisestä Israelin rajojen sisäpuolelle herättää huomiota se, että ensiksi vain todetaan Googin liittolaistensa kanssa olevan matkalla Israelin vuorille. Seuraavaksi jo luemme Googin polkevan Israelia jalkoihinsa. Varsinainen invaasio Israeliin tapahtuu olosuhteissa, jossa Israel elää väärässä rauhantunnossa sen rajojen ollessa merkittävällä tavalla avoimet - jopa Googin invaasiolle. Nopealle invaasiolle, lisään. Sillä mitä tulee Googin hyökkäykseen, se on selvää, ettei Goog käy merkittävän pitkää ja raskasta sotaa Israelin rajoilla.

Pekka Sartolan kirja tarjoaa henkeä salpaavan jännittävän matkan Googin sodan kokonaiskuvan tapahtumiin. Samalla kirja auttaa lukijaa sijoittamaan tämä profeetallinen tapahtuma mittaviin maailmoja koskettaviin kehyksiin - unohtamatta Suomen itärajan siltoja Googin maahan.

Sunnuntaina 21. päivänä elokuuta 2016
Leo Meller

  

Pekka Sartola
Minä käsken sinua Goog!

Mikä on Googin sota? Entä Psalmin 83 sota? Mitkä Lähi-idän maat tulevat näiden myötä tuhoutumaan? Mikä tulee olemaan Euroopan unionin osuus? Miten ja miksi nykyinen paavi kosiskelee islamia? Ketkä kansainvälisesti tunnetut kristityt johtajat ovat Krislamin myötä valmistelemassa tietä yhdelle ja kaikille yhteiselle maailmanuskonnolle? Miten vihamielisten naapurien ja satojen tuhansien ohjusten ympäröimä Israel selviytyy?

Tällaisia mielenkiintoisia ja erittäin ajankohtaisia kysymyksiä riittää loputtomasti. Niihin vastauksia etsiessään Pekka Sartola ei liity maailmanlopun saarnaajien ja profetioilla ihmisiä pelottelevien saarnamiesten joukkoon. Hän valitsee viiteryhmänsä aivan muualta.

Maailman eturivin tiedemiehet ovat jo vuosikymmenten ajan tarkkailleet poliittisia kriisejä, aseteknologian kehitystä, ilmaston muutosta, sodanuhkia ja kansainvälisiä jännitteitä. He ovat eri tavoin pyrkineen kokoamaan tietoa kaikista niistä erilaisista kehitysmalleista, joiden lopputuloksena ihmiskunta kykenee tuhoamaan itsensä. Tulevaisuuden tutkijoiden joukossa on ollut nobelisteja, arvostettuja politiikan ja talouden asiantuntijoita, sotilaallisen- ja tiedustelupuolen veteraaneja, ydintekniikan, joukkotuhoaseiden, luonnonkatastrofien ja sääilmiöiden tuntijoita. Uuden kirjansa myötä tähän joukkoon voidaan liittää myös Lähi-idän kriisien eturivin asiantuntijamme Pekka Sartola.

On kuitenkin eräs asia, jossa Pekka Sartola eroaa edellä luetellusta joukosta. Muiden tulevaisuuden tutkailijoiden tarkkailulistoilta löytyy sääilmiöitä, meriveden kohoamisia, ilmastonmuutosta, sotateknologiaa, poliittisia valtapyrkimyksiä, talouskehitystä, häikäilemätöntä riistoa ja muuta vastaavaa.

Kaikki tuo on myös Pekka Sartolalla työkalupakissaan. Sen lisäksi hänellä on myös vankka Raamatun tuntemus, jonka kautta hän osaa tarkastella ajankohtaisia tapahtumia. Hänen toteaa, että jos Raamatun noin 740 profetiasta, on jo noin 600 toteutunut, niin meillä ei ole syytä epäillä, etteivätkö myös nuo jäljellä olevat noin 140 tulisi toteutumaan samalla tarkkuudella.

Kirjansa viimeisillä sivuilla Pekka Sartola sanoo karistavansa harteiltaan ennustajan kyseenalaisen viitan. Hän sanoo tyytyvänsä tutkivan journalistin rooliin. Kirjallaan hän haluaa antaa tietoja, joiden avulla jokainen voi muodostaa selkeämmän kuvan Lähi-idän mutkikkaasta kokonaisuudesta. Eikä yksin Lähi-idän, sillä nyt liikkeelle lähteneet voimat ovat niin suuria ja arvaamattomia, että niiden synnyttämät tsunamit tulevat yltämään koko Euroopan alueelle ja jopa paljon kauemmaksi.

Pekka Sartolalla on terävä kynä. Teksti on helposti luettavaa ja mukaansa tempaavaa. Vaikka hän on vuosien saatossa kirjoittanut useita kirjoja, jotka sivuavat tässä kirjassa käsiteltyjä teemoja, tekstissä ei ole rahtuakaan uudelleen lämmitetyn makua. Maailman tapahtumat etenevät kiihtyvällä vauhdilla, joten päivitettävää ja täysin uutta tietoa kertyy koko ajan.

Uusia tuoreita näkökulmia asioihin tuovat luvut, joissa käsitellään juutalaisten juhlien merkitystä lopun ajan tapahtumien näkökulmasta. Myös laaja osuu siitä, mitä juutalaiset rabbit näistä kysymyksistä ajattelevat, on kiinnostavaa luettavaa. Tämän ajankohtaisemmaksi ja jopa pelottavan tarkasti ajan hermolla olevaksi mikään kirja tuskin voi enää tulla.


Reijo Telaranta

Kaija ja Reijo Telarannan kotisivut

Tilaa kirja